~BINGKISAN HATIKU~

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar, namun jika cintaku datangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu terus saja menuliskan..
kata-kata pecah berkeping-keping, begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta, akal terbaring tidak berdaya, bagaikan keldai berbaring di dalam lumpur..
cinta sendiri yang mengubah CINTA"
~عندما يسبيح الحب~

Jumaat, 15 Mei 2009

~dedikasi buat yang teristimewa~

Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah..wah-wah…banyaknya sawang dalam blog ni..memang xsempat nk bersihkan la..banyak lagi yang perlu dimantapkan sebelum final exam yang bermula 17 mei 2009 iaitu pada hari ahad ni..semoga ALLAH permudahkan segalanya..


DEDIKASI PERTAMA:


Alhamdulillah..sekali lagi dipanjatkan kesyukuran kehadrat illahi kerana dengan rahmat dan kasih sayangnya dapat lagi diri ini bernafas hingga ke saat ini dan masih diberi kesempatan untuk mencoretkan sesuatu buat kalian yang teristimewa lagi bermakna di dalam hidupku..


16 mei 2009..
“SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK” “HAPPY TEACHERS DAY” Tidak lengkap rasanya hidup ini jika ucapan yang satu ini tidak terungkap di bibirku..ucapan ini ditujukan khusus buat semua warga pendidikku dan amnya pada seluruh guru-guru didunia..


Guru tabika kemas jengka 17 : tahun 1993 – 1994
Guru SEK. KEB. LKTP JENGKA 17 : tahun 1995 – 2000
Warga pendidik MA’AHAD AS-SULTAN AHMAD SHAH AD-DINI : tahun 2001-2005
Warga pendidik KULIAH AL-LUGHAH WADDIN AS-SULTAN ABU BAKAR : tahun 2006
Warga pendidik IKIP – YARMOUK generasi ke-2 : tahun 2006-2010
Semoga kalian semua terus bersemangat mendidik anak bangsa menjadi manusia yang berguna..tanpa kalian siapalah diriku ini..atas usaha dan dorongan daripada kalian daku mampu mencapai apa yang diimipikan. Halalkan segala ilmu yang dicurahkan..moga-moga berkat redha dan doa kalian, anak-anak didikmu akan Berjaya..terima kasih atas kasih-sayang, masa, wang-ringgit, nasihat, dorongan, panduan, ilmu, amarah kalian, leteran kalian, buah tangan (rotan), kenangan suka dan duka bersama kalian dan segalanya. Tidak mampu untuk daku membalasnya..Cuma doa dapatku panjatkan semoga kalian semua sentiasa dibawah lembayung rahmat YANG MAHA ESA..kalian amat bermakna di dalam hidupku..nama kalian juga terpahat elok di hatiku..doakan anak didikmu ini. salam sayang penuh kerinduan dari daku buat kalian yang teristimewa.

DEDIKASI KE-DUA

Ini adalah surat yang dihantar kepada warga pendidik ma’ahad sas sempena hari guru 2009..pertama kali tidak dapat menemui dan berbual mesra bersama guru-guru tersayang hampir 9 bulan.rindunya...semoga terus tabah
..Assalamualaikum w.b.t


Kehadapan warga pendidik MA’AHAD SAS yang kurindui..semoga kalian semua berada dalam keadaan sejahtera dan bahagia dibawah lembayung rahmat kasih illahi..semoga diri ini tidak terlewat mengucapkan SELAMAT HARI GURU pada tahun 2009 ini..


Rasanya baru semalam kita duduk bergelak tawa…rupa-rupanya sudah hampir 4 tahun daku meniggalkan alam persekolahan di sana..memori indah, suka dan duka masih menari-nari indah di kotak ingatanku..seperti baru semalam segal-galanya berlaku..saat di beri amanah, tanggungjawab, bersukan, dileteri, ditegur, dirotan dan segalanya..ya..sesungguhnya daku amat merindui saat-saat itu..


Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada kalian semua..kerana kalian, daku mampu berada di tempat sekarang..tidak pernah terjangkau dek akal fikiran yang satu hati nanti diri ini mampu menjejakkan kaki di bumi Jordan ini..tapi hasil didikan dan jerih payah kalian selama ini..segalanya telah menjadi realiti…


Kerana jasa dan pengorbanan kalian yang bersusah-payah mendidikku..aku mampu berdiri di rantauan orang..guru-guruku…teruskan usaha murni kalian, mendidik anak bangsa menjadi seseorang yang berguna pada AGAMA, Negara dan Masyarakat..semoga kalian dipermudahkan segala urusan didunia dan diakhirat kelak..


Restu dan doa kalian ku harapkan untuk meneruskan kehidupan ini..redha kalian terhadap ilmu yang pernah dicurahkan mampu menukarkan mimpi-mimpi indahku selama ini menjadi realiti…ku doakan kalian sentiasa mampu mengukir senyuman di hari-hari mendatang kerana senyuman kalian amat bermakna buat pengubat ketakutan dan penawar duka dihati para pelajarmu..senyuman kalian juga adalah sebagai sumber inspirasi setiap hati-hati yang memerlukannya..senyuman kalian juga mampu memberi keyakinan kepada anak didikmu dikala ketakutan dan kegagalan menimpa diri..dan senyuman kalian juga adalah penyeri bagi seluruh alam kecil MA’AHAD SAS..dan sesungguhnya diri ini amat merindui setiap tutur bicara dan senyuman kalian..semoga diri ini diberi kesempatan untuk menatap wajah-wajah kalian yang amat dirindui..


Sampai di sini dahulu coretan hatiku..doakan anak didikmu ini yang jauh dirantauan orang..doakan daku Berjaya menjadi seseorang pada saru hari nanti..terima kasih sekali lagi di atas jasa dan pengorbanan kalian..saya mewakili seluruh ex-ma’ahad sas SPM 05 mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan penghargaan diatas usaha murni kalian selama ini..semoga kalian mampu tersenyum bangga apabila melihat kejayaan anak didik kalian seramai 88 orang ex-students ma’ahad sas SPM 05 ke puncak menara gading dan menjadi bintang-bintang yang bersinar 1 hari nanti...…

TERIMA KASIH GURU-GURUKU..

SELAMAT HARI GURU
16 MEI 2009Dari anak didikmu di rantauan..
Natasyashazlin Abdullah
Ex-student MA’AHAD SAS SPM 05
pelajar tahun 3 syariah, ekonomi & perbankan islam,
Universiti Yarmouk, Irbid
Hashemite Kingdom of Jordan..

p/s: harap maaf..tidak ada diskriminasi ya..tapi hanya gambar-gambar ini sahaja yang masih ada dalam simpananku..mohon maaf bagi warga pendidik yang gambarnya tidak tersiar sekali.apa pun jasa dan pengorbanan kalian tetap utuh disanubari..

0 ulasan:

*cinta sejati menyembuhkan bukan menyakitkan..
yang terpendam, hapuskanlah..jangan membarah, yang ditangisi, lupakanlah... jangan dikenang,
yang dikesali, maafkanlah.. jangan difikir lagi,
kunci bahagia RUMAH kita..
pendamlah keimanan & ingatan manis,
kenangilah tangisan syukur,
semoga cinta terus dalam REDHA ILLAHI*

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP