~BINGKISAN HATIKU~

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar, namun jika cintaku datangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu terus saja menuliskan..
kata-kata pecah berkeping-keping, begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta, akal terbaring tidak berdaya, bagaikan keldai berbaring di dalam lumpur..
cinta sendiri yang mengubah CINTA"
~عندما يسبيح الحب~

Isnin, 26 Januari 2009

ALHAMDULILLAH...dedikasi kepada sahabat-sahabatku

Alhamdulillah...akhirnya sempurna, pejam celik, pejam celik rupa-rupanya sudah 4 bulan lebih aku di rantauan, jauh dari mak dan abah, jauh dari keluarga, jauh dari kampung, sekejap je masa berlalu. kadang-kadang tidak terasa langsung. walau jauh dari keluarga tercinta, tapi alhmdulillah..aku bersyukur atas nikmat ukhwah yg KAU telah berikan kepadaku YA ALLAH..terima kasih yang tidak terhingga diatas kurniaan sahabat-sahabat seperti mereka..yang mengingatkan bila ku terlupa, yang menyedarkan bila ku terleka, yang menjadi bahu bila ku berduka, yang menjadi suria bila ku gembira..terima kasih sahabat-sahabatku, kasih-sayang yang di curahkan dalam ukhwah ini amat berharga dan tidak ternilai haraganya..semoga kalian semua beroleh keberkatan di dunia dan akhirat, sentiasa di bawah lembayung rahmat ILAHI dan semoga ukhwah ini berkekalan hingga ke syurga, kerana ada janji yang telah terpatri antara kita..KAULAH ADIKKU, KAULAH ABANGKU, KAULAH KAKAKKU..semoga bilangan adik-beradik seramai 26 orang ini tidak akan berpecah-belah walaupun jumlah yang agak ramai dari jumlah keluarga masing-masing..semoga kalian semua mendapat yang TERBAIK dalam hidup kerana kalian adalah sahabat yang TERBAIK dalam hidupku...terima kasih semua...sya sayang korang...

0 ulasan:

*cinta sejati menyembuhkan bukan menyakitkan..
yang terpendam, hapuskanlah..jangan membarah, yang ditangisi, lupakanlah... jangan dikenang,
yang dikesali, maafkanlah.. jangan difikir lagi,
kunci bahagia RUMAH kita..
pendamlah keimanan & ingatan manis,
kenangilah tangisan syukur,
semoga cinta terus dalam REDHA ILLAHI*

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP