~BINGKISAN HATIKU~

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar, namun jika cintaku datangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu terus saja menuliskan..
kata-kata pecah berkeping-keping, begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta, akal terbaring tidak berdaya, bagaikan keldai berbaring di dalam lumpur..
cinta sendiri yang mengubah CINTA"
~عندما يسبيح الحب~

Jumaat, 13 Mac 2009

~ ma'rad al-thaqafi 2009 ~

bismillahirahmanirrahim...alhamdulillah, masih diberi kesemptan untuk hidup di dunia ini...syukur juga dipanjatkan ke hadrat illahi kerana dengan segala nikmat yang diberikan, ma'rad telah berjalan dengan lancar seperti yang dirancang..walaupun sudah 5 hari ma'rad melabuhkan tirainya, rasa-rasanya masih tidak terlewat untuk mengucapkan tahniah kepada AJK pelaksana program dan semua yang bertungkus-lumus menjayakan ma'rad walaupun masing-masing sibuk dengan imtihan awal yang bergerak seiring dan sejalan bersama..semoga kita semua mendapat kebaikan di dunia dan akhirat..andai ada salah dan silap sepanjang ma'rad, saya yang telah ditaklifkan sebagai setiausaha, mewakili semua AJK pelaksana program memohon ampun dan maaf..semoga ma'rad tahun hadapan lebih mantap, lebih ceria dan lebih baik dari tahun ini...di sini, dipaparkan juga gambar-gambar di booth malaysia dan juga video perasmian.tapi disebabkan orang yang merakam tu rendah dan terpaksa bersesak-sesak dengan pak-pak arab, maka hasilnya tidak lah secantik mana...semoga daripadanya masih terselit sedikit perkongsian antara kita..

malam persiapan ma'rad:
syu'un tolabah
8- 12.30 malammuka-muka yang bertungkus lumus menyiapkan booth malaysia..terima kasih semua..korang memang best!!!inilah hasil kerja tangan semua yang terlibat..ada majlis perkahwinan, perayaan dan juga permainan tradisional.. cantik tak
syu'un tolabah : 30/3/2009
majlis perasmian ma'radantara hidangan makanan yang disediakan pada hari pertama..hari-hari lain da tak sempat ambil gambar..sibuk dengan exam.

ni pulak gambar hantaran-hantaran perkahwinan..contoh jela, tak larat nak buat banyak-banyak..

tenggolok...ni pulak sudut permainan tradisionalpetugas-petugas ma'rad dan juga encik arman di pagi perasmian..hensem dan cantik-cantik belaka..
pesilat-pesilat yang diamanahkan membuat demo di pagi perasmian..mantap-mantap!!boleh jemput kenduri kawin nanti..huhuhu
datin & k.long menjamu selera sambil berbual bersama presiden MMY..saudara Syihab
pengarah program..sharafie bergambar kenangan bersama datuk, datin, ust sulaiman & k.long

datuk & datin memang sporting.."mengimbau kenangan di zaman muda-muda dulu"..kata datuk..
ust sulaiman & k.long turut mengabadikan kenangan di booth malaysia..
harap maaf sebabnya perakam video ini bukanlah seorang yang pro..gambar gegar-gegar ke..lagipun bersesak-sesak waktu tu..memang susah..hanya ini yang mampu..


oklah..sampai di sini dulu yang mampu dicoretkan, masa rehat study malam ini terisi dengan post tuk kali ini..mohon didoakan kami penuntut-penuntut ekonomi tahun 3 ye...esok kami exam..buat sahabat-sahabat tersayang, semoga semuanya najjah ye..berjuang untuk memartabatkan semula ekonomi islam tercinta...jumpa lagi di post akan datang dengan tajuk AMSYAKKI....penawar dan kesayanganku..nak tahu apa???kena la jenguk-jenguk blog yang tak seberapa ini...ok...selamat membaca semua..terima kasih atas segala nasihat dan dorongan dari kalian sama ada secara langsung atau secara tidak langsung..salam perjuangan..0 ulasan:

*cinta sejati menyembuhkan bukan menyakitkan..
yang terpendam, hapuskanlah..jangan membarah, yang ditangisi, lupakanlah... jangan dikenang,
yang dikesali, maafkanlah.. jangan difikir lagi,
kunci bahagia RUMAH kita..
pendamlah keimanan & ingatan manis,
kenangilah tangisan syukur,
semoga cinta terus dalam REDHA ILLAHI*

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP