~BINGKISAN HATIKU~

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar, namun jika cintaku datangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu terus saja menuliskan..
kata-kata pecah berkeping-keping, begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta, akal terbaring tidak berdaya, bagaikan keldai berbaring di dalam lumpur..
cinta sendiri yang mengubah CINTA"
~عندما يسبيح الحب~

Isnin, 7 Disember 2009

~hulurkan tangan ringankan beban~


assalamualaikum......
entry kali ni berkaitan dengan sahabat seperjuangan saya di sini..NABILA HUDA..sepatutunya beliau akan sama-sama melangkah ke pentas berjubah konvo bersama saya pada bulan 6 depan insyaALLAH..tapi apakan daya. kita merancang..ALLAH juga merancang buat hamba-NYA.maka pastilah rancangan PENCIPTA kita adalah yang terhebat..pengajian beliau terpaksa ditangguhkan buat sementara waktu kerana beliau disahkan menghidap lukemia di tahap yang kronik..ya..siapa sangka, insan yang dulunya lincah, aktif bergerak ke sana ke mari, senyuman sentiasa mekar dibibir, rupa-rupa terbeban ke atasnya satu bebanan yang tidak disedarinya..tiba-tiba sakit dan disahkan ditahap yang kronik..MAHA HEBAT ALLAH itu kan kawan-kawan??semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan beliau & keluarganya..

"Saudara seiman dan seakidah sekalian,

Seorang pelajar Malaysia yang sedang menuntut dalam Jurusan Syariah di University of Yarmouk, Irbid (terletak kira-kira 150 km ke utara dari Amman, Jordan),

Saudari Nabilah Huda binti Zaim

telah disahkan menghidap Leukemia tahap kronik dan memerlukan pembedahan pemindahan tulang sum-sum pada bulan Disember ini.

Kos pembedahan ialah sebanyak RM70 000 (RM50 000 untuk pembedahan dan RM20 000 untuk rawatan susulan)

dan ia tidak ditanggung oleh penaja beliau, Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS).

Sehubungan dengan itu, saya berbesar hati untuk sama2 membantu dan mengajak rakan2 semua untuk sama2 menyumbang bagi menampung pembedahan beliau.

Tidak kira banyak atau sedikit, usaha kecil kita ini insyaAllah membantu.

Untuk sebarang pertanyaan, boleh berhubung terus dengan

Saudara Zaim Bin Shaari (bapa Nabilah) di talian +6013-3521226.

Sumbangan daripada para dermawan bolehlah dibankkan terus ke akaun-

(Maybank Zaim bin Shaari 162517025794)

Hp: +6013-3521226

Mari kita doakan agar saudari Nabilah Huda dan keluarganya dikurniakan kesabaran dan ketabahan yang berpanjangan sepanjang melalui ujian daripada Allah SWT ini…Sesungguhnya penyakit itu daripada Allah, maka Allah jua yang akan meyembuhkan dan mempermudahkan….

~~Kepada semua kawan2 blogger yang membaca artikel ini, sama2lah kita membantu saudari Nabilah Huda Bt Zaim dengan mengcopy-paste posting ini ke laman anda...mudah2an kerja kita ini ada nilainya disisi Allah swt...Terima Kasih... ~~Allahumma yassir wala tu'assir....Amin..

~saya memohon kepada semua pembaca, pengunjung blog sya sudi menadah tangan sama-sama mendoakan kesihatan atau apa-apa yang terbaik buat sahabat saya itu..sungguh..sya amat menyayanginya walau kami bukan lama bersama..hanya 1 semester..mungkin kita tidak mampu sumbangkan wang ringgit..tapi doa saudara/i yang ikhlas lagi diperlukan..mungkin ada diantara kita yang ALLAH makbulkan doanya..siapa tahu kan?? jadi mohon pada semua ye..sebar-sebarkan..semoga ada nilai buat kita di sana nanti~

0 ulasan:

*cinta sejati menyembuhkan bukan menyakitkan..
yang terpendam, hapuskanlah..jangan membarah, yang ditangisi, lupakanlah... jangan dikenang,
yang dikesali, maafkanlah.. jangan difikir lagi,
kunci bahagia RUMAH kita..
pendamlah keimanan & ingatan manis,
kenangilah tangisan syukur,
semoga cinta terus dalam REDHA ILLAHI*

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP