~BINGKISAN HATIKU~

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar, namun jika cintaku datangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu terus saja menuliskan..
kata-kata pecah berkeping-keping, begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta, akal terbaring tidak berdaya, bagaikan keldai berbaring di dalam lumpur..
cinta sendiri yang mengubah CINTA"
~عندما يسبيح الحب~

Jumaat, 18 Disember 2009

~pinjaman yang dituntut kembali~

setelah seminggu berlalu...
jumaat
11 disember 2009
8.30 pagi

Ya ALLAH...APA NI???tersentak melihat laptopku dipenuhi oleh tetingkap Ym dari sahabat-sahabtku di sini..

INNALILLAHI WA INNA ILAI ROJIOUN..terus meluncur laju dibibir bersama linangan air mata, bukan meratapi, tetapi ianya mengalir tanpa paksaan, bukti kasihnya diri ini pada Arwah..ALLAH lebih sayangkan ustaz melebihi dari kita yang ada di dunia ini..

terkilan rasa hati..kekangan masa dan exam menyebabkan diri ini tidak langsung berkesmpatan melawat arwah ketika masih ada hayatnya..peringatan demi peringatan datang buat kami disini..6/12 ibu kepada adik juniorku (hanis najwa) dijemput pulang selama-lamanya..sekarang ustaz kesayangan kami pula dijemput pulang..arwah merupakan Pegawai Atase Pendidikan disini..orang ke-2 selepas pengarah MSD..

arwah ustaz arman dalam kenangan

kami akan merindui ustaz..ustaz yang sentiasa mekar dengan senyuman, seorang yang mudah mesra dengan pelajar,sentiasa memberikan contoh teladan yang baik, tidak kekok bergaul dengan pelajar, sentiasa memberikan layang terbaik, penuh dengan kata-kata hikmah & nasihat, sentiasa dipenuhi dengan kasih-sayang..itulah arwah..

salam takziah buat isteri, anak-anak, keluarga, EMBASSY Malaysia, MSD (Malaysian student depatpent)& seluruh warga Malaysia di jordan di atas penuntutan pinjaman terhadap sebutir mutiara ini...semoga k.sue & anak-anak (alifah, amirah, abdullah & aisyah) tabah dan sabar dalam menghadpi ujian yang maha berat ini..berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul beban..kenangan-kenangan bersama arwah ustaz akan tersimpan utuh dalam kotak memori dan hati kami..terima kasih atas segala jasa baktinya..

~kenangan terindah~
arwah ustaz arman, k.sue & anak-anak (alifah, amirah, abdullah & aisyah)

kepada semua pembaca budiman, marilah sama-sama berdoa semoga arwah ditempatkan dikalangan solihin & para syuhada' dijalan ALLAH..syahidnya arwah bukan dalam peperangan, tetapi insyaALLAH...syahidnya arwah dalam memastikan anak bangsanya tetap & istiqamah dalam menuntut ilmu di rantauan ini mengikut jalan yang digariskan oleh ALLAH..jauh dirantauan..sudah pasti banyak cabarannya..

~jenazah ustaz selamat dikebumikan di kampaung Ketereh, Kelantan pada 14/12/2009
~k.sue & anak-anak turut pulang bersama jenazah dan pulangnya k.sue ke malaysia, tanda berkemungkinan tiada lagi harapan untuk kita bertemu denganya di bumi jordan...
~bumi jordan akan berada dalam penantian lagi..10 tahun penantian yang lalu, kita dipinjamkan oleh ALLAH dengan sebaik-baik ustaz...moga ada hikmahnya..
~YA ALLAH..kuatkan aku jika episod ini terjadi terhadap diriku????mohon ketabahan dan kekuatan itu YA RABB..
~AL-FATIHAH
~semoga seorang sahabat kita yang masih ditahan di wad (ditimpa kecelakaan pada hari rabu baru ini) terus kuat menghadapi ujian itu..semoga cepat sembuh ye..

0 ulasan:

*cinta sejati menyembuhkan bukan menyakitkan..
yang terpendam, hapuskanlah..jangan membarah, yang ditangisi, lupakanlah... jangan dikenang,
yang dikesali, maafkanlah.. jangan difikir lagi,
kunci bahagia RUMAH kita..
pendamlah keimanan & ingatan manis,
kenangilah tangisan syukur,
semoga cinta terus dalam REDHA ILLAHI*

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP